Mindfulness voor bedrijven

Uit vele onderzoeken die gedaan zijn door toonaangevende universiteit is gebleken dat mindfulness zeer positieve effecten heeft op medewerkers en leidinggevenden. Steeds meer bedrijven bieden een incompany mindfulness training aan. Google was een van de eerste bedrijven die met ‘Search Inside Yourself’ een eigen mindfulness training ontwikkelde. Daarna volgden andere toonaangevende bedrijven zoals SAP, die zelfs een eigen Global Mindfulness Director aanstelden. Bedrijven die zagen dat er positieve effecten zijn op de gezondheid van medewerkers door bijvoorbeeld betere omgang met stress en meer focus in het werk. Maar dat was nog niet alles! Zij zagen ook positieve effecten op bijvoorbeeld employee engagement. Een training mindfulness maakt werknemers gezond en betrokken bij de organisatie.

Natuurlijk zijn er ook valkuilen. De belangrijkste is dat een mindfulness training aangepast moet zijn aan de zakelijke omgeving. De toon waarin de training gegeven wordt moet passen bij het bedrijf waar de training loopt. Binnen Monkey Minds geef ik daarom mindfulness trainingen die passen in de zakelijke context. Met mijn ervaring binnen het bedrijfsleven en mijn kennis op het gebied van mindfulness ben ik de ideale trainer om mindfulness te integreren in het bedrijfsleven. Ik spreek als het ware de juiste taal. Een zakelijke training is dan ook absoluut niet zweverig maar juist praktisch en nuchter.

Een zeer geschikte Mindfulness variant  binnen het bedrijfsleven is MBE. Dit staat voor Mindfulness based Emotional Intelligence. Dit type training is gebaseerd op de ‘Search Inside Yourself’ training van Google en is een mix van mindfulness, emotionele intelligentie en hersenwetenschap. Sinds 2019 werk ik samen met Human Potentials en hebben wij de gezamenlijke missie om dé partner in bewustzijn te zijn voor bedrijven. Een van de trainingen die we aanbieden is de Human Fundamentals training. Dit is een MBE training die zijn meerwaarde al heeft bewezen voor een groot aantal bedrijven in Nederland. Maar deze training is slechts een van de trainingen die wij bieden. Bekijk onze website voor ons complete aanbod.

Een andere mogelijkheid is een zakelijke versie van de klassieke Mindfulness MBCT. Het belangrijkste is dat een training past bij het bedrijf en de doelstellingen die het bedrijf met de training wil behalen. Het is namelijk zonde als een training op zichzelf staat. Liever zie ik dat een training bijdraagt aan bepaalde doelstellingen zodat deze breder gedragen wordt binnen de organisatie.

Wil je weten wat mindfulness voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op om dit te bespreken.

Niels van der Laak

Eigenaar & trainer Monkey Minds

Trainer & Coach Human Potentials

Tot op heden heeft Monkey Minds voor de volgende bedrijven trainingen verzorgd:

Gerelateerde afbeeldingAfbeeldingsresultaat voor pullman eindhoven cocagne