Mindfulness Training


8-weekse Mindfulness Training MBCT

Mindfulness is aandacht geven aan dingen zoals ze zijn, in het hier en nu, zonder te oordelen. Klinkt dat nog een beetje te vaag voor je? Laat ik je dan vertellen dat mindfulness een bewezen effectieve methode is om beter met stress en werkdruk te leren omgaan. Ook als je bewuster wilt leven en jezelf verder wilt ontwikkelen dan is mindfulness iets voor jou!

Onbewust leven we vaak op de automatische piloot en ervaren we niet altijd een keuze in ons handelen. Mindfulness leert ons die automatische piloot te doorbreken. Hierdoor krijgen we direct meer keuzevrijheid in ons leven. Je leert daarnaast ook beter om te gaan met emoties, zowel positief als negatief. Vaak proberen we de moeilijkere dingen in het leven op te lossen door te piekeren. Meestal zonder enig succes. Mindfulness biedt handvatten om terug in het hier en nu te komen, zonder te piekeren. Je leert te accepteren, los te laten en beter om te gaan met tegenslagen in het leven.

Deze intensieve training van 8 weken is gebaseerd op de Minfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Wekelijks doen we verschillende ervarings- en inzichtoefeningen waarmee je je aandacht en bewustzijn traint. Iedere week behandelen we een thema zodat je alles direct in je dagelijks leven kunt toepassen. Er wordt gevraagd ook thuis te oefenen om de training zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen.

Locatie, data en tijden

Deze training wordt gegeven bij Het Levensatelier in Asten. Voor data en tijdstip van de trainingen verwijs ik je graag door naar de website van Het Levensatelier door hier te klikken.