De trainer

Mijn naam is Niels van der Laak, mindfulness trainer en ACT coach. Mindfulness heeft mijn leven positief veranderd nadat ik op jonge leeftijd in een burn-out terecht kwam toen ik nog werkte voor een grote Nederlandse bank. Nadat ik zelf een training als deelnemer heb gevolgd ben ik mindfulness blijven beoefenen vanwege de directe voordelen die het me gaf. Later ben ik mijn meditatiebeoefening gaan verdiepen door verschillende retraites te volgen.  Bijvoorbeeld een 10-daagse Vipassana retraite in Thailand in de Goenka traditie en verschillende retraites bij mijn Nederlandse leraar Dingeman Boot. Tijdens deze retraites heb ik veel over mezelf mogen leren. In 2016 besloot ik om zelf mindfulness trainer te worden en ben ik opgeleid door SeeTrue, een vooraanstaande opleider binnen de mindfulness in Nederland. In dat jaar heb ik ook Monkey Minds opgericht en ben ik particuliere trainingen gaan verzorgen bij Het Levenstatelier in Asten. Inmiddels heb ik al een groot aantal mensen mogen helpen in de trainingen die ik daar geef!

In 2017 ben ik me, vanwege mijn link met het bedrijfsleven, naast de particuliere trainingen ook gaan richten op bedrijfstrainingen. Ik wilde mindfulness meer integreren in de zakelijke wereld. Ik ben een trainingsopleiding gestart bij Bridgeman. Van onder meer Robert Bridgeman heb ik een nieuw soort mindfulness training mogen leren. De zogenaamde MBE variant (hierover lees je meer op deze site). Dit type training is erg geschikt in de zakelijke omgeving. Ik ben trots dat ik met deze training mindfulness kan integreren binnen het bedrijfsleven en medewerkers leer om zichzelf te optimaliseren.

ACT (Acceptance and Commitment Therapy) is een methodiek die al jarenlang mijn interesse had. In 2018 ben ik door SeeTrue opgeleid als ACT trainer/coach. Wat mij altijd erg heeft aangesproken aan ACT is dat het je in staat stelt
minder naar je eigen regeltjes en normen te luisteren maar meer naar wat jij diep van binnen belangrijk vindt. ACT zet je vervolgens ook in de actie! Om het leven te leven zoals jij dat graag wilt zijn stappen nodig. Natuurlijk is het soms spannend en eng maar hoort dat niet juist bij een waarde(n)vol leven? ACT is geen oplossing voor alles maar kan er wel voor zorgen dat je aan het eind van je leven kunt zeggen; ik heb het leven geleefd zoals ik dat graag wilde.

In 2019 en 2020 ben ik opgeleid in de Methode Eline Snel ‘Aandacht Werkt!’ en ben ik bevoegd om Mindfulness trainingen te geven aan kinderen (8-12 jaar) en jongeren (12-18 jaar). Enorm leuk en dankbaar om zulke jonge kinderen al de voordelen vanMindfulness te mogen bijbrengen. Daar heben ze de rest van hun leven plezier van!

Sinds 2019 werk ik daarnaast samen met Human Potentials op het gebied van zakelijke trainingen. Human Potentials heeft de missie om dé partner in bewustzijn te zijn voor bedrijven. Dit doen we door het geven van diverse trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness & Emotionele Intelligentie. Bekijk de website voor het complete aanbod. Daarnaast werk ik ook mee in de Human Fundamentals Trainers Opleiding en leid ik nieuwe trainers op als Human Fundamentals Trainer.

Waar staat Monkey Minds voor?

Zelf heb ik ervaren hoe het is om veel te piekeren. Er kunnen dan ontzettend veel gedachten zijn die je aandacht vragen. Dat brengt onrust. In het oosten noemen ze dit een ‘monkey mind’. Mindfulness en meditatie zijn uitstekende technieken om meer rust in je hoofd te krijgen. Met mijn trainingen wil ik mensen deze en vele andere voordelen van mindfulness zelf laten ervaren. Een Monkey Minds training is nuchter en vrij van geitenwollesokkengedoe. Er zijn een aantal zaken die mij een unieke trainer maken:

  • Ik train op basis van eigen ervaringen
  • Ik breng mindfulness en meditatie op een nuchtere en praktische manier
  • Mijn dagelijkse beoefening van meditatie zorgt er voor dat ik mindfulness uitdraag (practice what you preach)
  • Ik ben een trainer, geen therapeut of psycholoog en geef dus trainingen, geen therapie

Sinds 2016 ben ik ook aangesloten bij de beroepsvereniging VVM (Vereniging Voor Mindfulness). Ik ben als trainer gecertificeerd. Ik vind het belangrijk om via dit certificaat en het bijhouden van kennis de kwaliteit te waarborgen.

KvK nummer:  66822947

logo-certificering-vvm