Referenties

Ik ben de training gaan volgen omdat ik meer in het hier en nu wilde leven. Ik  had namelijk een druk en hectisch leven. Hierdoor ‘moest’ ik veel en was ik niet goed in staat om van de kleine dingen te genieten. Ik wilde uiteindelijk meer rust kunnen vinden voor mezelf.

Door de training ben ik nu in staat om mijn aandacht veel beter op één ding tegelijk te richten, zonder dat er steeds allerlei gedachten door mijn hoofd gaan. Hierdoor ben ik me ook veel meer bewust van waarmee ik bezig ben of waarmee ik nu even niet bezig wil zijn. Ik ben dan ook veel beter in staat om keuzes te maken. Ik voel me meer ontspannen omdat er minder dingen moeten en ik meer van het moment zelf kan genieten. Ik ben ook veel meer gaan voelen en hierdoor neem ik mezelf meer serieus.

Ik kan de training aan iedereen aanbevelen die meer inzicht in zichzelf wil krijgen en zich als persoon wil ontwikkelen. De training maakt je bewuster en hierdoor ben je in staat meer te genieten in je vaak drukke leven.

De manier waarop Niels uitleg geeft en de mindfulness training leidt geeft veel ruimte voor mijzelf en de mogelijkheid te onderzoeken wat het beste bij mij past. Niels heeft me laten ervaren wat de positieve effecten zijn, maar ook de weerstand. Door de veiligheid die ik en de anderen in mijn groep hebben ervaren werd er heel veel gedeeld en was dit hierdoor ook zeer waardevol.

Marcel, 48 jaar


Ik ben begonnen met de Mindfullness training op het moment dat ik niet goed in mijn vel zat.

Na emotionele bagage van vroeger, een opeenstapeling van problemen, zorgen en de daarbij behorende lichamelijke klachten, besloot ik naar een psycholoog te gaan. Helaas had dit voor mij geen toegevoegde waarde. Er werd uitgelegd hoe ik met mijn gedachten en gevoelens om moest gaan, maar deze kennis had ik wel. Ik was juist op zoek naar iemand die me kon vertellen hóe ik dit in de praktijk kon brengen.

Na het prettige intakegesprek met Niels, die me duidelijk uit kon leggen hoe de training is opgebouwd, heb ik besloten om deze te gaan volgen bij Monkey Minds Mindfulness. Hier heb ik geen moment spijt van gehad.

D.m.v. waardevolle gesprekken met Niels en medecursisten, meditaties en oefeningen, heb ik geleerd om:

  • meer te kunnen genieten van het leven
  • negatieve gedachten van een afstand te bekijken zodat ik hier niet meer in meegezogen word
  • gevoelens er te laten zijn en daardoor te ervaren dat er geen weestand meer is
  • beter bij mezelf te blijven en beter voor mezelf te zorgen.

Dit alles heeft er voor gezorgd dat ik meer in balans ben, veel minder zorgen en angsten heb en ervaar ik meer rust.

Voor mij is deze training heel waardevol geweest en kan ik deze aan iedereen aanraden!

Bregje, 40 jaar


Op mijn werk was het een chaos. Dit zorgde voor veel slapeloze nachten en een zeer kort lontje. Tel daarbij op een hoop drukte privé door allerlei verdrietige omstandigheden. Dit zorgde voor veel stress en de emmer zat vol.

Mindfulness was iets waar ik wel eens van gehoord had maar wat het precies inhield, dat wist ik niet. Totdat ik het bord zag dat buitenstond bij het Levensatelier. Ik besloot me hierin te verdiepen om te zien of het wat voor me kon betekenen.

Ik ben geen zweverig type, eerder nuchter. Mindfulness van Niels is ook absoluut niet zweverig maar praktisch en logisch.  Dit werd me al snel duidelijk na de intake met Niels.

Onze groep bestond uit 6 personen. Ieder met een eigen achtergrond en reden om deel te nemen. De klik was er direct met elkaar en met Niels. Dat gaf me een veilig en prettig gevoel. Ikzelf blijf graag op de achtergrond maar naarmate de lessen volgden kreeg ik meer zelfvertrouwen om meer op de voorgrond te treden.

De meditaties zorgden ervoor dat ik innerlijk tot rust kon komen. In combinatie met het praten en de andere oefeningen zorgden ze ervoor dat ik in balans kwam. Ik sliep weer, de chaos verdween, ik zat weer lekkerder in mijn vel. De meditatiedag is een echte aanrader om tot inzichten en in balans te komen.

Ik heb weer overzicht op het werk en kan ook privé van de vele kleine dingen genieten die het leven mooi maken. Ik ben er nog niet, maar de weg is vrijgemaakt van obstakels en we komen er wel.

Iedereen die behoefte heeft aan het vinden van (innerlijke) balans en weer lekker in je vel zitten kan ik de training aanraden. Het heeft mij geholpen dit weer te vinden.

Marie-Louise, 38 jaar


Voordat ik starte met de mindfulness training had ik de verwachting om middels de training een techniek te leren voor rust en balans in mijn lijf en hoofd en niet meer steeds met mijn gedachten vooruit te hollen naar de volgende taak of afspraak. Mijn verwachtingen zijn uitgekomen. Ik plan nu elke dag met regelmaat ademruimtes in voor een betere overgang naar de volgende activiteit. Dus eerst afladen van waar ik mee bezig was en opladen voor waar aan ik ga beginnen. Daarnaast gebruik ik de zit- of loopmeditatie elke dag om daadwerkelijk in het hier en nu te zijn.

Ik heb ook geleerd dat niet alles meteen perfect hoeft te zijn. Je kunt elke keer weer opnieuw beginnen, zoals bij het afdwalen van gedachten in een meditatie. Dat hoort er bij, is helemaal niet erg, gewoon weer opnieuw beginnen. Dit neem ik mee in mijn dagelijkse leven als perfectionist.

Eigenlijk is de training voor iedereen een aanrader. Ook voor mensen die zich niet zo bewust zijn van ons jachtig leven. De training is vooral goed voor mensen die veel van zichzelf “moeten”, veel bezig zijn met piekeren en aannames, die veel gefocust zijn op een ander of op het perfect afronden van een opdracht en daar vervolgens ook nog over piekeren. In de training leer je om in het hier en nu te zijn en om vriendelijk naar jezelf te zijn.

Giny, 57 jaar


Ik ben een perfectionist wie veel van haarzelf eist; in werk en privé. Dit resulteert in een druk leven waarin ik vaak voorbij  ga aan mezelf. De mindfulness training heeft mij geleerd vriendelijker naar mezelf te zijn, door te luisteren en stil te staan bij mijn gevoelens en behoeften. Maar ook door dingen met meer aandacht te doen; bewuster keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren.

Door vaker mijn aandacht te sturen, leer ik beetje bij beetje meer  afstand te nemen van de chaos die er soms in mijn hoofd zit. Mijns inziens is dit een begin van een steeds ontwikkelend proces van zelfontwikkeling.

Ik gun iedereen deze mindfulness training, daar waar de bijeenkomsten bewustwording, bezinning en ruimte tot zelfontwikkeling creëren.  Niels is een prettige trainer wie de theorie van mindfulness op een toegankelijke directe  (niet wollige) manier overbrengt. De oefeningen die je meekrijgt zijn toepasbaar in het dagelijks leven.

Anoniem, 28 jaar


Via via ben ik in aanraking gekomen met de trainingen van Monkey Minds. Voordat ik begon aan de MBE training heb ik me verdiept in welke training het beste bij mij zou passen: de training MBE of de mindfulness training. Niels had een workshop gegeven waarin de verschillen werden benoemd wat het maken van een keuze gemakkelijker maakte.

Ik was vooral op zoek naar een training die me kon helpen om meer rust te vinden bij de dagelijkse dingen in het leven. Mijn gedachtes maken vaak overuren en ik wilde dat beter kunnen managen. De MBE training heeft hier zeker positief in bijgedragen. Ik had nog nooit eerder gemediteerd dus was vooral erg nieuwsgierig hoe ik het zou vinden. Ik ben erg open met de training van start gegaan, omdat ik niet goed wist wat ik ervan moest verwachten.

Wat me erg aansprak in de training was de combinatie van theorie en praktijk. Ik vond het erg interessant om ook het waarom te leren kennen.

De training heeft ervoor gezorgd dat ik nu bijna dagelijks de moeite neem om even een momentje voor mezelf te pakken door te mediteren. Precies wat ik nodig had.

Als je twijfelt of mindfulness bij je past is de MBE-training een goede training om dit te ontdekken. De combinatie van theorie en praktijk maakt het luchtig en heeft mij genoeg handvaten gegeven om ook na afloop van de trainingen door te gaan met mindfulness meditatie.

Nathalie, 28 jaar


Ik heb de gehele Mindfulness training als erg positief ervaren, qua trainer inhoud, context en de deelnemersgroep.

Mijn verwachtingen voor de training waren o.a. minder hoofdpijn ervaren, bewustwording en rust creëren in mijn hoofd.  Mijn hoofdpijn is niet echt minder geworden, maar mijn bewustwording in de dagelijkse dingen die ik doe zijn veel duidelijker geworden. Ik ben meer gaan genieten van de kleinere dingen in het leven waar je niet zo snel bij stil staat zoals voeding en wandelen.  Doordat ik vele activiteiten meer bewuster ben gaan beleven heb ik ook meer rust in mijn hoofd gekregen en is het leven aangenamer geworden.

De uitgereikte theorie van Niels is een prima ondersteuning zoals omgaan met stress, accepteren van wat je niet kan veranderen, niet oordelen etc. Zowel de oefeningen (body scans), theorie (met mooie gedichten) als de training zelf heeft veel meer gebracht dan wat ik had gehoopt. De sfeer was ook geweldig in onze groep!

Ik kan de training eigenlijk voor iedereen aanraden die vooral gewend is om op de automatische piloot te leven en veel meer wil gaan genieten van het mooie leven!

Anoniem


Ik ben begonnen met de mindfullnes training nadat ik thuis ben komen te zitten met burnout-klachten.  Door de hoge werkdruk en de situatie op het werk waarbij ik mezelf helemaal wegcijferde werd het me van het ene op het andere moment teveel. Ik sliep niet meer, mijn hoofd zat vol en ik werd emotioneel een wrak. Eerst heb ik een tijd volledige rust genomen echter het slapen werd niet echt beter omdat er een stroom van gedachten bleef komen die ik niet stop kon zetten.

Een vriendin van me heeft deze mindfullnes training ook gevolgd en raadde mij aan dit ook te doen. Ze had me er al eens over verteld en ik was wel wat nieuwsgierig naar wat het mediteren nu eigenlijk inhield. Met de gedachte baat het niet dan schaad het niet, stuurde ik een mail naar Niels.

Ik heb er geen moment spijt van gehad. Een kleine groep mensen met allemaal een eigen verhaal die allemaal beseften dat er iets moest veranderen. De training is goed opgebouwd met “huiswerk” dat je “mag” doen. De eerste training luisterden we vooral naar elkaar en maakten een opsomming wat we hoopten te ‘bereiken’ met de training. We maakten kennis met de eerste meditatieoefening.

We leerden om anders om te gaan met stressvolle situaties of emotionele gedachten. Dat het oké is om je verdrietig te voelen. Het is zo als het is. We leerden het verschil tussen doe en zijn/stand. Niet alles op de automatische piloot te doen maar alles met aandacht te doen. We leerden omgaan met hindernissen, niet te oordelen. Accepteren wat je niet kunt veranderen, vriendelijk zijn voor jezelf etc.

Niels biedt een veilige omgeving in een prettige sfeer waardoor het niet vervelend voelt om je kwetsbaar op te stellen. Ik raad deze training zeker aan omdat het je leven verrijkt en het je handvaten geeft om met moeilijke situaties om te gaan. Door het mediteren verbeterde mijn concentratie en verdween de niet te stoppen gedachtenstroom en kwam er weer rust in mij.

Annemieke, 54 jaar


Voordat ik aan de training begon zat ik al een hele tijd helemaal niet lekker in mijn vel, piekerde ik erg veel en had daardoor weinig energie. Ik wilde heel graag leren dingen los te laten zodat ik meer rust zou krijgen in mijn hoofd, weer meer energie zou krijgen en weer kan genieten van de kleine dingen.

De training is erg prettig en heel duidelijk. Fijn om ervaringen uit te wisselen met medecursisten en hun verhalen te horen.

Gaandeweg de training en door thuis veel te oefenen merkte ik veranderingen. Nu zit ik een stuk beter in mijn vel en kan ik dingen beter loslaten waardoor ik weer meer energie over heb en het een stuk rustiger is in mijn hoofd.

De training heeft mij veel gebracht en ik kan het iedereen aanraden die meer rust wil, minder wil piekeren en met meer bewustwording wil leven.

Daisy, 32 jaar


Ik zag de training al vaker langs komen bij Het Levensatelier. Ik keek hem aan, en liet het weer naast mij liggen. Dit tot ik mijn behandelaar vroeg, ‘is dit misschien iets voor mij?’. Ze antwoordde, ‘als jij dit wilt, dan is dit het moment’. Ik hoopte dat Mindfulness een goede aanvulling zou zijn op mijn behandeling voor mijn burn-out.

Achteraf denk ik dat ik niet zo lang had moeten twijfelen over het volgen van de training. De training is voor mij een zeer waardevolle aanvulling op mijn behandeling gebleken. Het heeft meer inzicht gebracht dan ik had verwacht!

Ik heb in de training geleerd om uit het hoofd te gaan, in contact te komen met mijn lichaam. Om te gaan met lichamelijke beperkingen en mindful te zijn tijdens de dag, zodat ik betere de juiste beslissing kan nemen over wat op dat moment het beste bij mij past.

Ik heb een goede manier gevonden om voor mijzelf te zorgen en rust te creëren in het toch al zo drukke en hectische leven. Te genieten van kleine dingen en mijn zintuigen op een andere manier uit te dagen.

Ik kan dan ook iedereen aanraden niet te twijfelen, maar gewoon te doen!

Nico, 52 jaar